Veertigdagenkalender 2024: Maak morgen mogelijk

door | 13 december 2023 | Actueel, Publicaties, Veertigdagenkalender

Onmogelijke dingen mogelijk maken. Die gedachte wil Joke van der Velden meegeven aan de lezers van de jaarlijkse Veertigdagenkalender die zij voor de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) samenstelde.

De kalender draagt de titel ‘Maak morgen mogelijk.’ Daarover zegt Joke: De maakbaarheid van ons leven, van de samenleving, van de wereld wordt nogal eens ter discussie gesteld. Enerzijds vanuit religieuze motieven, dat alleen God kan ‘maken’ of scheppen om in bijbelse termen te blijven. Anderzijds zit de wereld zo gecompliceerd in elkaar, dat zelfs de fanatici op het gebied van wereldverbetering moeten toegeven dat verandering/maakbaarheid heel ingewikkeld is. Morgen is meteen een extra complicerende factor. Als er al iets maakbaar is, dan moet je een lange adem hebben. Maar mogelijk… daar komt het voor mij op aan. Ik geloof dat wij mensen mogelijkheden krijgen. “Van wie?”, kunt u dan vragen. Mijn antwoord daarop is “Van God en de aardse handlangers/burgers van Gods Koninkrijk en iedereen die ervoor open staat”.’

‘Deze 40dagenkalender 2024 is ter voorbereiding op het Paasfeest. Een onmogelijk feest waar toch ontelbaar veel mensen in geloven en er hoop uit putten,’ zo vervolgt Joke. ‘Hoewel de situatie in de wereld terwijl ik dit schrijf, heel bedreigend is met onmenselijk geweld op meerdere fronten,
hoop ik intens dat het, als u dit leest, al iets anders is en dat de kalender u toch kan bemoedigen en oproept tot ‘opstaan’.

De Veertigdagenkalender is een jaarlijkse publicatie van de VVP en is bedoeld om tijdens de veertig dagen voor Pasen te lezen. Het bevat bijbelteksten, overdenkingen, gedichten, persoonlijke verhalen en andere vormen van bezinning. De kalender begint dit jaar op woensdag 14 februari, dan is het Aswoensdag.

De prijs van de kalender bedraagt € 3,50. Vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.
U kunt de kalender bestellen via deze link

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>