Veertigdagenkalender 2023: Zie je de bui al hangen?

door | 30 maart 2023 | Publicaties, Veertigdagenkalender

Met de Veertigdagenkalender van 2023 wil samensteller Joke van der Velden duidelijk maken dat niet alles kommer en kwel is, ook al leven we in een tijd waarin de verschillende crises over elkaar heen buitelen.

coverDaarom draagt de nieuwe Veertigenkalender het thema ‘Zie je de bui al hangen?!’. Door alle problemen in de wereld is er veel om over na te denken. Maar Joke schrijft: ‘Nadenken is meestal niet voldoende. Vervolgens moeten we de handen ineen slaan en opstaan en aan de slag gaan. En als dat niet gebeurt of niet lukt opstandig worden en nogmaals met rede van je te laten horen. Als je zorgen soms té veel worden, kijk dan nog maar eens naar de vrolijke voorkant. De bui blijft niet eeuwig boven

onze hoofden hangen!’

De nieuwe kalender bereidt de lezer stap voor stap voor op het Paasfeest. Verhalen van inkeer en bezinning, van ‘vasten’ zoals bij de vegetarische gerechten, tot ‘vallen’ over wat u allemaal voor de kiezen krijgt en te doen staat om uiteindelijk toch op te staan en verder te kunnen gaan. Dit alles is terug te vinden in de gebeden, de gedichten, de teksten en natuurlijk de bijbelgedeeltes, die op de zondagen worden uitgelegd en geïllustreerd.

De Veertigdagenkalender is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en is bedoeld om tijdens de veertig dagen voor Pasen te lezen. De kalender begint dit jaar op woensdag 22 februari, dan is het Aswoensdag.

De prijs van de kalender bedraagt € 3,50. Vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De veertigdagenkalender is helaas uitverkocht.

Ga naar de bestelpagina

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>