40 Dagen kalender 2021: Ontspannend

door | 30 maart 2023 | Publicaties, Veertigdagenkalender

De balans tussen spanning en ontspanning. Daarover gaat de Veertigdagenkalender 2021 van Joke van der Velden.

In haar inleiding schrijft Joke:

VOORKANT 2021 klein’Wie kent niet de uitspraak van Prediker “voor alles wat gebeurt is een tijd onder de hemel”? Bezongen in het lied “Turn, turn, turn” door diverse musici.

Terwijl ik dit schrijf leven we in een spannende tijd, maar tegelijkertijd geeft de zogenaamde “lockdown” ons genoeg tijd om te ontspannen. En hoe het is wanneer u dit leest, weet niemand.

In de bijbel staan veel verhalen die de beide elementen in zich hebben. Vaak is er een kantelmoment: het gaat erom spannen of er is ineens een ontlading en een oplossing.

Deze kalender probeert te zoeken naar wegen om met beide kanten van het leven om te gaan en daarin een balans te vinden.

De verhalen, gebeden, teksten en gedichten willen daarbij helpen. Op de zeven zondagen wordt de spanningsboog even doorbroken. Dan vieren we dat het ooit al Pasen is geworden. Dat is een mysterie en nog steeds ‘spannend’ om te begrijpen, maar we mogen in vertrouwen ‘ontspannen’ en opademen.

Natuurlijk zijn er de zaterdagen voor de kinderen van de hand van ds. Jantine Heuvelink. De vragen daarbij zijn ook voor ‘grote mensen’ zinvol. En ds. Corrie Jacobs heeft weer een vervolgserie verzorgd. Tenslotte zijn er een paar recepten, eenvoudig en vegetarisch.

Hopelijk laat u zich meevoeren door de woorden en illustraties van deze kalender de veertigdagentijd in. Spannend en ontspannen: Op naar Pasen!’

De Veertigdagenkalender is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en is bedoeld om tijdens de veertig dagen voor Pasen te lezen. De kalender bevat voor elke dag een inspirerende tekst. De kalender begint dit jaar op woensdag 17 februari, dan is het Aswoensdag.

De prijs van de kalender bedraagt € 3,50. Vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00,
vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25.
Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De kalender is helaas uitverkocht.

Ga naar de bestelpagina

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>