Voorstellingen met Kees Posthumus

door | 3 april 2024 | Activiteiten

Theatermaker Kees Posthumus maakt al jaren prikkelende en verdiepende voorstellingen. U kunt dit keer kiezen uit ‘Nathan de Wijze’ of ‘De Bijbel gezongen’.

NATHAN DE WIJZE
door Kees Posthumus en Henk van Glabbeek

Welk geloof heeft het bij het rechte eind? Welke gelovige heeft de waarheid in pacht? Nathan, een wijze, Joodse man ten tijde van de kruistochten, zoekt naar een antwoord. Hij vindt dat in de parabel van de drie ringen. Een vader bezit een kostbare ring met een wonderlijke werking. Aan welk van zijn drie zonen zal hij de ring schenken?
Dit is het centrale thema van het toneelstuk, dat Gotthold Efraim Lessing schreef in de zeventiende eeuw. Als zijn artikelen over tolerantie en godsdienstvrijheid verboden worden, besluit hij er een toneelstuk over te schrijven. Het werd een klassieker in het Duitse theater.

Verhalenverteller Kees Posthumus en multi-muzikant Henk van Glabbeek op Oosterse instrumenten brengen met hun actuele versie van het oude toneelstuk een verhaal over verbinding, tolerantie en humaniteit. Met een knipoog naar de moderne tijd. Met prachtige, meditatieve Oosterse muziek. Met verrassende plotwendingen en een onverwachte ontknoping.
www.keesposthumus.nl

De voorstelling sluit goed aan bij de affiniteit die de vrijzinnigheid heeft met cultuur en literatuur.

Kosten € 650
Bedrag is exclusief reiskosten (€ 0,23/km vanaf Apeldoorn) en 9% BTW
Subsidie voor VVP-leden-verenigingen: € 170
Subsidie voor VVP-aangesloten verenigingen: € 75

DE BIJBEL GEZONGEN
door Kees Posthumus en Juul Beerda

In de loop van de jaren schreef Kees Posthumus vele liedjes, op bekende en nieuwe melodieën. Deze komen nu samen in een vrolijk, ontroerend kleinkunstprogramma, dat de Bijbel doorloopt van Genesis tot en met Openbaringen. Begeleid op accordeon en piano door Juul Beerda zingt Posthumus zowel poëtische als cabareteske liedjes, meezingers en gospels, Ierse kroegliedjes en musicalrepertoire.
Er zijn heel wat Bijbelse liedjes geschreven en vele vonden hun weg naar het Liedboek voor de kerken. Serieuze liedjes, met doordachte serieuze melodieën, geschikt voor samenzang. Kees Posthumus zoekt het in een andere hoek. Ook kleinkunstliedjes, popmuziek, cabaretliedjes en meezingers vertellen de verhalen van God en mensen. Adam en Eva kunnen zomaar verliefd worden op melodie van ‘Summernight’ uit Grease. Jona kan zijn avonturen beleven op de tonen van een Ierse evergreen ‘The wild rover’. Het Hooglied vindt vertaling in een liedje uit de musical Foxtrot. En zo verder, en zo voort.
www.keesposthumus.nl

Dit is een energieke, vrolijke en interactieve voorstelling, zeer geschikt voor wanneer er iets te vieren valt.

Kosten € 650
Bedrag is exclusief reiskosten (€ 0,23/km vanaf Apeldoorn) en 9% BTW
Subsidie voor VVP-leden-verenigingen: € 170
Subsidie voor VVP-aangesloten verenigingen: € 75

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>