Voorstelling: ‘Hoe kostbaar zijn onze principes?’

door | 3 april 2024 | Activiteiten

Theatermaker Marijke Broekhuijsen stelt ons in deze voorstelling actuele en prangende vragen, aan de hand van oude, Griekse verhalen

Leven volgens je principes…niet wegduiken of slappe compromissen sluiten…Is dat niet een wens van ons allemaal? Hoe haalbaar is dit in de praktijk van onze wereld?
Hoe veel mogen die principes kosten: in geld, in geluk, in mensenlevens?

Verschillende leden van een familie komen in ernstig conflict over deze vragen. Net als nu verkeert de wereld om hen heen in crisis. Nu komt het des te meer op ieders keuze aan! En die keuze blijkt ontzettend moeilijk te maken.
Phebe, een belangrijke vertrouwelinge van deze familie maakt het conflict en de gevolgen hiervan mee. Na jaren van zwijgen wil of eigenlijk moet zij haar verhaal kwijt.
Luistert alstublieft…

Marijke Broekhuijsen baseerde zich bij deze voorstelling op ‘Antigone’ van Jean Anouilh en Sophocles. Wie eerder haar vertelvoorstelling ‘Het verdriet van Aias’ bijwoonde, weet dat oude verhalen vol actuele vraagstukken en dilemma’s kunnen zitten!

De eerste liefde van Marijke Broekhuijsen was en is theater. Zij deed de School voor Bewegingstheater en studeerde daarnaast Cultuurpedagogiek en later Art en Media-Management. Zij speelde in veel producties op toneel en tv. Zij regisseerde beroeps- en amateurtoneel en richtte zich met haar eigen gezelschap Mystras op literaire-muziek producties.
Aangezien zijzelf jarenlang werkzaam was in culturele organisaties en later in het bedrijfsleven kan zij zich in heel diverse vraagstukken en werksituaties inleven…
De laatste jaren heeft Storytelling haar bijzondere aandacht. Zij volgde daarom met veel plezier de opleiding aan de International School of Storytelling in Zuid Afrika.

Kosten € 400
Bedrag is exclusief reiskosten (€ 0,20/km vanaf Amsterdam)
Alleen mogelijk als de afstand vanaf Amsterdam niet te groot is, in dat geval overleg gewenst.

Subsidie voor VVP-leden-verenigingen: € 100
Subsidie voor VVP-aangesloten verenigingen: € 45

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>