De schoonheid van Palestijnse literatuur en cultuur

door | 3 april 2024 | Activiteiten

Marianne Dagevos is initiatiefnemer van Podium voor Palestina. Ze zal vertellen over de schoonheid van de hedendaagse Palestijnse literatuur en cultuur.

INTERACTIEVE PRESENTATIE PALESTIJNSE LITERATUUR EN CULTUUR
door Marianne Dagevos

Door deze presentatie krijgen we een goed beeld van de rijkdom, diversiteit, schoonheid en maatschappelijke relevantie van de hedendaagse Palestijnse literatuur en cultuur. We verdiepen ons in de specifieke kenmerken en grote diversiteit hiervan in het verleden en vandaag de dag, en hoe de interactie tussen deze cultuur en Nederlandse cultuurliefhebbers eruit kan zien. Natuurlijk komt ook aan de orde wat we onder Palestina verstaan. We krijgen suggesties voor verdere verdieping op het gebied van literatuur, film, poëzie en beeldende kunst.

De presentatie wordt gegeven door Marianne Dagevos, literatuurwetenschapper, fervent lezer en cultuurliefhebber. Zij is initiatiefnemer van Podium voor Palestina en VerhalenPost, en graag bereid een vervolg op deze bijeenkomst te verzorgen met een boekbespreking of filmvertoning.

Benodigd: microfoon en beamer met scherm

Overige informatie
Het is mogelijk en raadzaam vooraf contact op te nemen zodat het programma zoveel mogelijk aangepast kan worden aan uw wensen.

Kosten: donatie van € 150,- voor de Palestinian Medical Relief Society, een organisatie van Palestijnse artsen en gezondheidswerkers die zich op gezondheid richting middels preventie, onderwijs, participatie van de gemeenschap en empowerment van het individu, zie https://friendsofpmrs.org
Donatie via Stichting Groningen-Jabalya, IBAN = NL92 INGB 0006687678 o.v.v. noodhulp

Bedrag is exclusief reiskosten
Subsidie voor VVP-leden-verenigingen: € 40
Subsidie voor VVP-aangesloten verenigingen: € 20

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>