Uitreiking preekschrijfwedstrijd

door | 2 april 2024 | Actueel

Op vrijdagavond 19 april worden de winnaars van de preekschrijfwedstrijd van Liberaal Christendom bekendgemaakt in de Nijmeegse Stevenskerk tijdens een Preek-Event dat geheel in het teken staat van hedendaagse ervaringen met genderidentiteit en seksuele geaardheid. Dit onderwerp vraagt ook in de kerk om aandacht. Daarom organiseerde Liberaal Christendom, platform voor vernieuwende theologie, de preekschrijfwedstrijd ‘Man en vrouw schiep Hij/Zij hen?’.

Tijdens het Preek-Event interviewt Monic Slingerland, voormalig chef opinie van dagblad Trouw, ervaringsdeskundigen. Het gemengd roze koor Cantus Obliquus uit Nijmegen zingt ernstige en vrolijke liederen uit een repertoire dat reikt van klassiek tot close harmony en jazz. De winnaars van beide deelnemerscategorieën – een leek en een professioneel theoloog – ontvangen elk de voor de preekschrijfwedstrijden van Liberaal Christendom vervaardigde wisselbokaal, ontworpen door kunstenaar Leo Lanser. De korte preken die ze instuurden, maximaal 700 woorden, zullen de winnaars zelf ten gehore brengen.

Het Preek-Event op 19 april in de Stevenskerk in Nijmegen is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Liberaal Christendom organiseerde voor de derde keer een preekschrijfwedstrijd. In 2019 was het thema ‘Een lastig verhaal’, in 2021 ‘Teksten met grote gevolgen’. Zie: http://www.liberaalchristendom.nl.

Het Preek-Event wordt mede mogelijk gemaakt door CMC Assurantie en Bedrijfsmakelaardij uit Veenendaal (hoofdsponsor: http://www.cmc.nl), de Vrijzinnig-Religieuze Stichting Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ en anderen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>