Uniek: moeder en dochter samen voorganger

door | 4 maart 2024 | Actueel

Het is misschien wel een unicum in kerkelijk Nederland: de vrijzinnigen in Kampen krijgen twee nieuwe voorgangers: moeder én dochter.

Een predikantenechtpaar is niet heel ongewoon: man en vrouw delen de werkzaamheden in de gemeente. Maar de vrijzinnigen in Kampen krijgen een wel heel bijzondere combinatie. Elske de Lange en haar dochter Karin de Lange worden er samen voorganger. Ze krijgen beiden een deeltijdaanstelling.

Elske de Lange is vrijzinnig theoloog. Op latere leeftijd studeerde ze theologie. Kampen wordt haar eerste gemeente, maar ze ging daar al geregeld als gastvoorganger voor in zondagse vieringen. Haar dochter Karin is humanistisch geestelijk verzorger.

De vrijzinnigen in Kampen komen samen in het gebouw de Levensbron dat in het centrum van Kampen staat. Jarenlang was Anneke van der Velde voorganger van de gemeenschap. Ze gaat de samenwerkende PKN-kerken in Nieuw-Amsterdam Veenoord, Erica, Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht en Zwartemeer dienen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>