Vrijzinnige Kerstbundel 2023: Met andere ogen naar Kerst kijken

door | 16 oktober 2023 | Actueel, Kerstbundel, Publicaties

Het kerstverhaal over Jezus die werd geboren in een stal is overbekend, maar wat gebeurt er als we kleine details aan het verhaal veranderen? Als de baby bijvoorbeeld een meisje is. Of als priesters luisteren naar het gebrabbel van een kind. Dan ontstaan er heel andere kerstverhalen.

De jaarlijkse Kerstbundel van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) staat weer vol verschillende verhalen. Niet alleen teksten die je anders naar Kerst laten kijken, maar ook een interview met kunstenaar Marieke Ploeg. Zij kwam onlangs veel in de media omdat haar beelden van een vrouwelijke godin waren vernield. In het interview – dat voor het incident plaatsvond – vertelt zij waarom zij beelden van een eeuwenoude, vrouwelijke godin is gaan maken en wat het haar bracht.

Verder schreef dominee Kim de Berg een overdenking bij een gedicht van Herman de Coninck. Alke Liebich, voorzitter van de VVP, verzorgde het voorwoord.

De bundel kost per stuk € 2,75 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs € 2,50 en vanaf 50 exemplaren € 2,00. U kunt de bundel bestellen via het bestelformulier.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>