Zomaar ineens: alledaagse spiritualiteit

door | 26 juni 2023 | Publicaties

Het overkomt de een tijdens het grasmaaien, de ander als deze door de winkelstraat loopt: ervaringen van alledaagse spiritualiteit overvallen ons zomaar. Een nieuwe publicatie van de VVP Nederland stelt deze bijzondere gebeurtenissen centraal.

Alledaagse spiritualiteit is niet zweverig: het zijn vaak kortstondige ervaringen die ons weer doen realiseren wat we belangrijk vinden in het leven. Het kan ons op elk moment overkomen. Het gebeurt vaak in de natuur, maar kan ook plaatsvinden tijdens de vakantie. Het zijn soms ervaringen die moeilijk zijn om te omschrijven, maar ze doen wel iets met ons.

De VVP Nederland presenteert een nieuw boek dat volledig in het teken staat van alledaagse spiritualiteit. De publicatie ‘Zomaar ineens’ bestaat uit twee delen. Het begint met een theoretisch hoofdstuk waarin wordt uitgelegd wat spiritualiteit is, wat alledaagse spiritualiteit is en hoe zich dat verhoudt tot de vrijzinnigheid. De rest van het boek wordt gevuld door persoonlijke verhalen. Leden van de VVP en van Vrijzinnigen Nederland vertellen over hun ervaringen van alledaagse spiritualiteit. De een heeft het tijdens het koken, een ander wordt er door overvallen in een kathedrale kerk, een derde proeft er iets van tijdens ontmoetingen met anderen en velen laten zich er op zo’n manier door inspireren dat zij iets doen: hun ervaringen zetten hen ertoe aan om de wereld een klein beetje mooier te maken.

Wie alle ervaringen van alledaagse spiritualiteit in het boek leest, merkt dat ze enerzijds een gevoel van geborgenheid geven (het gevoel dat iets over je waakt) en aan de andere kant ons in beweging zetten door iets te doen, variërend van omkijken naar elkaar tot het rapen van zwerfvuil.

Het boek verschijnt in een harde kaft en bevat verschillende afbeeldingen die aansluiten bij de verhalen, daardoor is het ook zeer geschikt als geschenk.

‘Zomaar ineens’ is te verkrijgen via het landelijke bureau van de VVP en kost € 15. In 2021 worden hiervoor geen verzendkosten gerekend.

U kunt het boek hier bestellen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>