Kerstbundel 2022: Verschillende soorten Kerst

door | 30 maart 2023 | Kerstbundel, Publicaties

Kerst kunnen we op heel veel manieren vieren. Met bijvoorbeeld een familiediner en het jaarlijkse bezoek aan de kerk. Maar hoe is het om het in een niet-christelijk land te vieren? En kun je ook met onbekenden in de kerststemming komen?

De verschillende verhalen in de jaarlijkse Kerstbundel van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) laten zien hoe divers het kerstfeest kan zijn.Cover KB kleiner

Zo schrijft Alke Liebich, voorzitter van de VVP: ‘Deze kerst zal net zo worden als ieder jaar. De kerstversiering weer van zolder halen. Weer te laat beginnen met kerstkaarten schrijven (…) Deze kerst zal anders zijn dan vorig jaar. Er is ons een koude winter in het vooruitzicht gesteld. Het kerstdiner valt schraal uit dit jaar.’

Dirk van de Glind trakteert ons op een kritische bijbellezing; volgens hem is het kerstverhaal een aanklacht tegen de machocultuur. Nelleke Vietör schreef net als vorig jaar een hartverwarmend kerstverhaal en Erik Jan Tillema vertelt hoe hij kerst in Egypte vierde. Met Harm Dane kijken we naar kunst en vertelt hij welke verhalen we kunnen ‘lezen’ in schilderijen.

Deze en andere kerstverhalen vindt u in de nieuwe Kerstbundel die te bestellen is via het landelijke bureau van de VVP. De bundel kost per stuk € 2,75 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs € 2,50 en vanaf 50 exemplaren € 2,00.

Ga naar de bestelpagina

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>