Kerstbundel 2020 met vrijzinnige verhalen

door | 30 maart 2023 | Kerstbundel, Publicaties

We gaan een bijzondere Kerst tegemoet. Vanwege de dreiging van het corona-virus weten we nu nog niet hoe we het kunnen vieren. Met z’n allen in de kerk? Samen met vrienden en familie, of dreigt een nieuwe lock-down?

COVER kleinWat niet verandert is de jaarlijkse Kerstbundel van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) die ook dit jaar vol staat met inspirerende verhalen.

We kunnen iets van het vertrouwde kerstgevoel ervaren met het verhaal van de vierde wijze. Baltashar, Melchior en Caspar zijn bekend, maar de mogelijke vierde wijze uit het Oosten leert ons dat het belangrijk is om door te zetten, je door niets tegen te laten houden. Een inspirerend verhaal dat in de huidige tijd erg actueel kan klinken.

Het hart van de Kerstbundel bevat een gedicht van de Russsiche dichter Joseph Brodsky. Dominee Klaas Douwes schrijft er een toelichting bij. Het gedicht ‘Verbeeld je’ gaat volgens hem over misschien wel dé kerstgedachte.

Marion Rosenthal groeide op in een orthodox joods milieu. Hoe is het voor haar om het christelijke kerstfeest te vieren? Jarenlang heeft ze geaarzeld om een kerstboom te kopen, maar nu staat er een bij haar in de kamer. In een persoonlijk interview vertelt zij wat Kerst en het joodse Chanoeka voor haar betekenen.

Dominee Foekje Dijk sluit de bundel af met een kerstpreek. Niet over het bekende kerstverhaal met baby Jezus in de stal, maar een overdenking naar aanleiding van het laatste bijbelboek Openbaring, omdat dat absurde en vreemde verhaal beter aansluit bij de acutaliteit.

De Kerstbundel verschijnt dit jaar in een nieuw formaat waardoor de verzendkosten stijgen. Om dit te compenseren is de Kerstbundel goedkoper gemaakt.
De bundel kost per stuk € 2,75, vanaf 20 exemplaren wordt de prijs €2,50 en vanaf 50 exemplaren € 2,00. Alle bedragen zijn exclusief portokosten.

Ga naar de bestelpagina

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>