Pinksterspel: Uitgevlogen…

door | 2 maart 2023 | Jeugd

Een Pinksterviering voor jong en oud, geschreven door Erik Renkema.

Als de vrede nou maar vrij zou kunnen vliegen. Dan zou iedereen gelukkig zijn. Zonder muren en grenzen. Als de wind. Maar wat gebeurt er als de vredesvogel gevangen wordt genomen? Kan vrede achter slot en grendel overleven?

In dit theaterstuk worden deze vragen verbonden aan het overbekend verhaal van het christelijk Pinksteren. Bewakers, lawaai- en windmakers, vogelkijkers: ze spelen allemaal een rol in dit creatieve Pinksterverhaal. En wat zijn toch de bedoelingen van die president? Wat wil zij met die vredesvogel? En wat gebeurt er als er storm opsteekt?
Dit theaterstuk nodigt kinderen, jongeren en volwassenen uit hun spel, zang en/of vormgevingstalenten in te zetten voor een verhaal dat jong en oud zal boeien. Iedereen kan een bijdrage leveren: op of naast het podium.

Download het Pinksterspel hier

Over Erik Renkema:
Dr. Erik Renkema (www.erikrenkema.nl) is associate lector en docent Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit aan hogeschool Windesheim. Hij is zeer geïnteresseerd in creatieve mogelijkheden om kinderen en hun geloofsbeleving een stem te geven. Dit doet hij professioneel voor het onderwijs en daarnaast ook als creatief ontwerper van theaterstukken waar jonge en oudere mensen samen levensbeschouwelijke verhalen vertolken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>