Paasspel: Jezus is gestolen!

door | 2 maart 2023 | Jeugd

Een paasspel over de geliefde leerling van Jezus uit het Johannes-evangelie, geschreven door Erik Renkema.

Wat doe je als het liefste dat je hebt verdwenen is? Gestolen, vermist, dood? Schreeuw je het uit? Word je bang? Of boos? Of alles tegelijk? Of ga je wanhopig op zoek?

In dit theaterstuk worden deze vragen verbonden aan het overbekend verhaal van Jezus’ dood. Door de ogen van zijn geliefde vriend maken we het verdriet en gemis mee. En zien we iets van een toekomst.
Dit theaterstuk nodigt kinderen, jongeren en volwassenen uit hun spel, zang en/of vormgevingstalenten in te zetten voor een verhaal dat jong en oud zal boeien. Iedereen kan een bijdrage leveren: op of naast het podium.

Download het paasspel hier

Over Erik Renkema:
Dr. Erik Renkema (www.erikrenkema.nl) is associate lector en docent Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit aan hogeschool Windesheim. Hij is zeer geïnteresseerd in creatieve mogelijkheden om kinderen en hun geloofsbeleving een stem te geven. Dit doet hij professioneel voor het onderwijs en daarnaast ook als creatief ontwerper van theaterstukken waar jonge en oudere mensen samen levensbeschouwelijke verhalen vertolken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>