Kerstspel: zelfs de engelen slapen

door | 2 maart 2023 | Jeugd

Een kerstspel voor jong en oud, geschreven door Erik Renkema.

Hoe lijkt het verhaal van Jezus’ geboorte op het sprookje van Doornroosje? Wat gebeurt er met de bloementuin die Jezus op aarde heeft gebracht? Hij lijkt eerst onderhouden te worden door ijverige engelen. Maar het duurt maar, en duurt maar, totdat de wereld één grote bloemenzee wordt. En wat valt er dan te doen met het verhaal dat Jezus leefde?

In dit theaterstuk worden deze vragen verbonden aan het overbekend verhaal van Jezus’ geboorte. We zien engelen in tuinkleding, en zogenaamde deskundigen die alle bloemen van Jezus willen snoeien. En wat doet Maria toch, schilderend, hoopvol en vol verwachting?
Dit theaterstuk nodigt kinderen, jongeren en volwassenen uit hun spel, zang en/of vormgevingstalenten in te zetten voor een verhaal dat jong en oud zal boeien. Iedereen kan een bijdrage leveren: op of naast het podium.

Download het kerstspel hier

Over Erik Renkema:
Dr. Erik Renkema (www.erikrenkema.nl) is associate lector en docent Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit aan hogeschool Windesheim. Hij is zeer geïnteresseerd in creatieve mogelijkheden om kinderen en hun geloofsbeleving een stem te geven. Dit doet hij professioneel voor het onderwijs en daarnaast ook als creatief ontwerper van theaterstukken waar jonge en oudere mensen samen levensbeschouwelijke verhalen vertolken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>