Ontmoetingsdag 2024: Waar droom je van?

door | 16 september 2024 | Actueel, Ontmoetingsdagen

Op zaterdag 9 november vindt de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de VVP plaats in Amersfoort. Deze dag is toegankelijk voor iedereen, u bent van harte welkom.

Het thema ‘Slaap! en…waar droom jij van, en waar lig je van wakker?’

Een hele gewone vraag, die wij elkaar vaak stellen is, heb je goed geslapen? Alledaags eigenlijk, met meestal, dat hoop je dan, een positief antwoord. Deze ontmoetingsdag gaat het over slaap, kwaliteit van slaap met als diepere betekenis, wat houdt jou / ons nou bezig? Waar droom je van, wat zijn je nachtmerries of waar lig je wakker van? Het geeft je misschien een inkijkje in je onderbewustzijn.
De huidige tijd met al zijn onrust en onzekerheden kan zomaar aanleiding geven tot wakker liggen, maar misschien ook zorgen dichter bij huis, gezin, familie, kinderen, gezondheid?

We starten met een bezoek aan de tentoonstelling Slaap! in kunsthal KAdE in Amersfoort waar we meegenomen worden in een kleine verkenning naar het grote domein van de slaap en de droom, door de ogen van een vijftigtal beeldend kunstenaars en ontwerpers. Hier heerst even een andere tijd. Je doorloopt de vier slaapfasen van sluimerslaap naar lichte slaap, gaat door naar de diepe slaap en (slaap)wandelt via de droom naar de grote zaal waar het bed centraal staat. Of je maakt de omweg via Slaap/Waak, want lang niet iedereen heeft een ideale slaapcyclus. Stress en angst leiden vaak tot slapeloosheid en slaapproblemen. Maak desgewenst een tweede rondgang naar een tweede slaapcyclus, net zo lang tot je hopelijk geheel verkwikt de tentoonstelling verlaat!

Na een korte wandeling van 10 minuten naar de Johanneskerk en een lunch aldaar zal schrijver en filosoof Jan Drost proberen om vanuit een andere invalshoek het thema te koppelen aan zijn boek ‘Dit is het einde niet’: ‘Een mens kan niet zonder zijn gewoonten, maar het hardnekkig vasthouden aan verkeerde gewoonten heeft ons gebracht waar we nu zijn: in een klimaatcrisis van ongekende proporties. De enige uitweg uit deze crisis is verandering. Maar hoe beginnen we daarmee? Hoe voorkomen we dat onze dromen nachtmerries gaan worden? Hoe leren we trouw te zijn aan onszelf én aan de aarde? Jan Drost houdt ons een spiegel voor, en gaat daarna met ons in gesprek, hoe we een beter mens kunnen worden. Nu het nog kan.’

We willen ons op deze jaarlijkse leden ontmoetingsdag, bezighouden met wat ons ten diepste bezig houdt in roerige tijden, en alle ruimte creëren om elkaar te ont-moeten.
Wij hopen op jullie komst!

Informatie:

Datum:                 Zaterdag 9 november 2024
Tijd:                      Inloop met koffie en thee om 10 uur, start programma 10.30 uur, afsluiting ca. 15.30 uur
Locatie ochtend:  Kunsthal KAdE, Eemplein 77, Amersfoort (ruim tien minuten lopen vanaf Station Amersfoort)
Locatie middag:   Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort (ruim tien minuten lopen vanaf Station Amersfoort)
Kosten:                 € 15,- excl. toegang Kunsthal Kade (met Museumkaart gratis, zonder Museumkaart € 15,-)
Opgave:                Via info@vrijzinnig.nl of via 06 4986 1664

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
06 4986 1664
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>