Scheppingsverhalen uit de hele wereld

door | 20 juni 2023 | Activiteiten

Vrijwel alle culturen kennen scheppingsverhalen. Ze zijn vaak prachtig en fantasierijk. Erik Jan Tillema heeft de mooiste verzamelt en licht ze toe in deze lezing.

SCHEPPINGSVERHALEN UIT DE HELE WERELD
door Erik Jan Tillema

Hoe is de wereld eigenlijk ontstaan? Vroeger hadden de mensen geen idee en daarom vertelden ze elkaar verhalen: over machtige goden die alles konden scheppen, of juist over goden die de nieuwe creaties helemaal niks vonden en het wilden verwoesten. En dan heb je ook nog de goden die helemaal niks van plan waren maar de wereld per ongeluk maakten.

Godsdienstwetenschapper Erik Jan Tillema verdiepte zich in verschillende scheppingsverhalen uit de hele wereld; van de kraai die zich verveelde in de verhalen van de Inuit en de verkeerd geplaatste neuzen in de scheppingsverhalen uit de Filippijnen tot de vele hoofden van de hindoegod Brahma. In zijn lezing vertelt hij meerdere van deze prachtige wereldverhalen en zoomt hij in op overeenkomsten en verschillen.

C:\Users\I.bult\Downloads\ejtillema.png

Erik Jan Tillema (1983) is beleidssecretaris van de VVP Nederland. Eerder al schreef hij een boek met daarin de mooiste scheppingsverhalen (‘Waarom de wereld geen zooitje is’) en maakte hij een theatervoorstelling over het onderwerp.

Benodigd: microfoon en beamer

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 130
VVP-aangesloten verenigingen: € 155
Overige gemeentes en verenigingen: € 175
Bedragen zijn exclusief reiskosten (€0,25 p.km. vanaf Warmenhuizen.)

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>