Lezing: Het land van (n)ooit en (n)ergens

door | 20 juni 2023 | Activiteiten

Naar het verleden kijken? Naar de toekomst kijken? Het leidt ons af van datgene waar het echt om gaat: nú leven. Rinus van Warven vertelt er boeiend over.

HET LAND VAN (N)OOIT EN (N)ERGENS
door Rinus van Warven

Als wij in het verleden of de toekomst leven, ontdekken we niet dat wij nú het licht der wereld zijn. De gevestigde religies helpen ons daarbij niet door alsmaar verhalen te blijven vertellen over het land van Ooit en de wereld van Ergens.

De vraag waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan leidt ons af van waar het werkelijk om gaat: te leren leven in het heden. Misschien is er wel geen Ooit, alleen een eeuwig Nooit. En geen Ergens, alleen een eeuwig Nergens.

C:\Users\I.bult\Downloads\Rinus van Warven.jpgDe grote mystici hebben het steeds over het léven en de liefde als een eenheid. Zonder waarvandaan. Zonder waarheen, zonder waarom en waarnaartoe. Als we dat gaan beseffen kunnen we gaan leven. Als we afrekenen met onze angst voor de dood, voor Ooit en Ergens, komen we eindelijk Negens. En hoe is dat dan?

Drs. Rinus van Warven is theoloog, cultuurfilosoof, journalist en uitgever. Hij doceert cultuur en media, filosofie en ethiek aan diverse opleidingen. Hij is voorganger bij de (vrijzinnige) Lutherse Gemeente in Kampen. Èn hij is een verhalenverteller, die vertelt over alles wat het leven de moeite waarde maakt. Rinus ontleent een groot deel van zijn spirituele kennis aan een zelfdoorleefde nabij-de-dood-ervaring.

Benodigd: beamer en scherm

Gevraagde vergoeding:
VVP-leden-verenigingen: € 185
VVP-aangesloten verenigingen: € 225
Overige gemeentes en verenigingen: € 250
Bedragen zijn exclusief reiskosten (vanuit Kampen)

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>