Remonstranten op zoek naar nieuwe kerkliederen

door | 11 mei 2023 | Actueel

Wie schrijft het mooiste (kerk)lied? Voor de derde keer organiseren de remonstranten de liedwedstrijd Het vrije lied.

Dichters, tekstschrijvers en andere geïnteresseerden kunnen één tot vijf liedteksten inzenden. De jury zal uit alle ingezonden teksten er twintig kiezen. Tien componisten kiezen daar weer elk een tekst uit om op muziek te zetten. De tien liederen vormen samen met de tien overgebleven teksten de bundel ‘Het vrije lied 2023’.

De organisatie is op zoek naar liederen in vijf categorieën, van een kerkelijk openingslied dat op een gewone zondag aan het begin van een kerkdienst gezongen kan worden, tot een gebedslied dat een herhalend karakter heeft. Daarnaast worden deelnemers uitgedaagd om een nieuwe tekst te schrijven voor lied 815 (‘Grote God, wij loven U’) of een vertaling te maken van een populair lied naar keuze.

De deadline voor het schrijven is 17 juni, de prijsuitreiking is op 21 oktober. Meer informatie is te vinden op de website hetvrijelied.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>