Groningse kerk opent deuren voor vluchtelingen

door | 1 maart 2023 | Actueel

In de Jacobuskerk in het Groningse Zeerijp (70 kilometer boven Ter Apel) verblijven vanaf deze week twintig asielzoekers. De kerk heeft de deuren voor deze mensen geopend vanwege de noodsituatie bij de vluchtelingenopvang in Ter Apel.

‘De situatie in Ter Apel is probleem dat om een oplossing vraagt en de nood is hoog,’ aldus de speciale commissie van de Jacobuskerk die de opvang regelt. ‘Het is tijd voor actie en medemenselijkheid.’

De twintig vluchtelingen verblijven tot in ieder geval 9 september in de kerk. Dit initiatief is mogelijk omdat het ondersteund wordt door de kerken in de regio, zoals de Vrijzinnige Protestanten Delfzijl, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Loppersum/Westeremden, de protestantse gemeente Garrelsweer-Winneweer-Wirdum, de Stichting Oude Groningse Kerken en Waardevol Leven Gemeente.

Lees ook: Vluchtlingen; verder kijken dan je eigen schutting

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

Meer contactgegevens >>